top of page

Şampiyon Zihniyeti Edinin!

Güncelleme tarihi: 30 Mar 2023

Birçok insanın başarma isteği öfke, ego, hırs, kırgınlık gibi duygulardan beslenir.

Bu tarz insanlar istediklerini başardıklarında mutlulukları kısa süreli olur. Ne kadar büyük işler başarsalar da kendileri ile ilgili şüpheleri, acı ve bunalımları yok olmaz. Çünkü bu duygular aynı zamanda kendine güvensizliğin ve inançsızlığın neden olduğu duygulardır.

Bazı insanları yönlendiren ise odaklanma, akış, inanç ve duygusal zekadır. İşte bu insanlar tam anlamıyla bir şampiyon zihniyetine sahip insanlardır.

Kendileriyle ilgili şüphe duymazlar. Kendilerine ve hedeflerine duydukları inanç öyle güçlüdür ki hiçbir şeyi engel olarak görmezler, başarısızlıkları bile.

''Kendimize yönelik yapabileceğimiz en güçlü şey, kendi inanç sistemimizi oluşturmaktır. Zira işinizin, ilişkilerinizin ve hayatınızın başarılı olmasının tek yolu, kendinizi yüceltmektir. Bunu yaptığınız işe dahil edersiniz ve bu da sahip olduklarınızı etkiler. Aynı şeyi sürekli tekrarlarsak, aynı sonuca ulaşırız.'' -Chris Lee

Bu yüzden dış faktörleri suçlamamalı, kendi inanç sisteminizi geliştirmeye odaklanmalısınız.

Çünkü bu inanç sistemi, sizi diğerlerinden ayıran ve akış haline daha kolay ulaşmanızı sağlayan unsur olacak.

Akış halinde olmak psikolojide, bir işi gerçekleştiriyor olan kişinin enerjik bir şekilde odaklandığını, tamamen dahil olduğunu ve etkinlik süresince keyif aldığını hissederek kendini tamamen etkinliğe verdiği zamanki zihinsel durum olarak tanımlanıyor.

Akış halinde salgılanan beş sinir sistemi kimyasalı olan norepinefrin, sopamın, anandamid, serotonin ve endorfin, en çok bağımlılık yapan kimyasallardır ve size daha yüksek güç ve motivasyon verirler.

''Zihninizi boşaltın dedim. Şekilsiz olun. Su gibi. Suyu bir fincana koyduğunuzda, fincan olur. Şişeye koyduğunuzda şişe olur; çaydanlığa koyduğunuzda çaydanlık olur. Su akabilir veya parçalanabilir. Su ol, dostum. Öylece ak.'' - Bruce Lee

Diğer önemli unsur duygusal zeka ise duygularınızın sizi kontrol etmesine izin vermek yerine onları hedeflerinize ulaşabilmek için kullanmanızı sağlar. Duygusal zekanız ne kadar yüksek olursa hayatta karşılaşabileceğiniz sorunları idare etmeniz o kadar kolay olur.

Evet, kimse şampiyon zihniyeti ile dünyaya gelmedi, gelmeyecek. Bu tamamen sizin tercih ve eylemlerinize bağlı.

Elbette bu zihniyeti geliştirmek kısa sürede gerçekleştirilebilecek bir şey değil. İnanç, odaklanma, vizyon ve yüksek duygusal zeka gerektiriyor. Bunlar için emek vermeniz gerekiyor.

Her gün bir şampiyon gibi düşünmeye ve hareket etmeye başlamanız, kendinizi adamanız gerekiyor.

Eğer şampiyon zihniyeti edinmeyi başarırsanız, işte o zaman aşılmaz sandığınız yollar, ulaşılmaz sandığınız hedefler mümkün hale gelecek.

Sıradan ve ortalama bir insan gibi düşünüp ortalama sonuçlar alabilirsiniz ya da bir şampiyona gibi düşünüp olağanüstü sonuçlar alabilirsiniz.

Seçim sizin.

***

Yararlandığım Kaynak: Mükemmellik Okulu / Lewis Howes

1.244 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page