top of page

Kitap Özeti: Ne Zaman?


Miles Davis'in bir keresinde dediği gibi, "Zaman önemli bir şey değildir. Tek şeydir."


Davis, burada her ne kadar müzikten bahsediyor olsa da, bu ifade gündelik hayatlarımız için de hiç şüphesiz geçerli.


Hayatımızın çoğunu bir şeyleri zamanında yetiştirmek, belirlenmiş son teslim tarihlerine uymak ve sahip olduğumuz biricik zamanı en verimli şekilde kullanmak için çaba harcayarak geçiriyoruz.


Ne tuhaf değil mi? Zamanı en doğru şekilde kullanmaya yönelik yöntemler düşünmek için yine bir sürü zaman kaybediyoruz.


Hayatımızın o kadar büyük bir bölümünü saatlere göre yaşayarak geçiriyoruz ki, çoğumuzun Pazartesi'den Cuma'ya kadar gösterdiği standart davranış kalıpları var. Haftanın hangi ara başlayıp bittiğini fark edemeden sürükleniyoruz.


Bu kaos içerisinde hayatımızda yapmak istediklerimiz için "doğru zamanlama" konusuna bir türlü hak ettiği önemi veremiyoruz.


Daniel Pink "Ne Zaman?" kitabında doğru zamanlamanın önemini sorgulayarak aslında dikkat etmemiz gereken en önemli şeylerden biri olduğunu nedenleriyle açıklıyor.


Pink, kitabı yazmadan önce kendisi ve iki araştırmacı, zamanlamanın önemini kanıtlamak için çok çeşitli alanlarda 700'den fazla çalışma inceliyorlar. Yaptıkları bu derin analizler sayesinde insanın zamanla ilişkisine dair birçok iç görü buluyorlar.


Daniel Pink, "Ne Zaman?" kitabında yaptığı araştırmalar sonucu ulaştığı çıkarımlarla, yaşamlarımızı iyileştirmek için doğru zamanlamanın gücünü kullanmamıza yardımcı oluyor.


Umuyorum keyif alarak okur ve zamanla ilişkinizi gözden geçirirsiniz.

Daha fazlasını okumak ister misiniz?

Bu özel yazıyı okumaya devam etmek için haddinias.net sitesine abone olun.

601 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page