top of page

Kitap Özeti: Robotlar Geliyor!

Güncelleme tarihi: 30 May 2023

Teknolojinin tarihte en hızlı ilerlediği çağdayız.

Hepimiz otomasyon, yapay zeka ve robot teknolojilerinin ortaya çıkışı ve gelişimini izlerken hem heyecanlanıyor hem de endişeleniyoruz.

''Bu teknolojiler işimizi elimizden alacak mı?''


''İstihdam üzerindeki etkileri neler olacak?''


''Ne gibi yeni iş kolları doğacak?''


Bu tarz sorular sormaktan alıkoyamıyoruz kendimizi haklı olarak.


Ünlü yazar ve gazeteci Andrés Oppenheimer, bugün özetini okuyacağınız "Robotlar Geliyor" adlı kitabında, bu dönüştürücü teknolojilerin toplumumuz, ekonomimiz ve işgücümüz üzerindeki derin etkilerini araştırıyor.


2019 yılında yazılmış bu kitabı okuduğumuzda, öngörülerinin bir kısmının gerçekleştiğini görüyoruz. Bu yüzden Oppenheimer'ın tüm öngörülerine ve tavsiyelerine kulak vermemiz gerektiğini düşünerek bu özeti hazırladım.


Oppenheimer, robotların hayatımızda giderek daha önemli bir rol oynadığı bir geleceğin canlı bir resmini çiziyor; uzmanlar, endüstri liderleri ve çeşitli alanlardan çalışanlarla yapılan röportajlara dayanarak, otomasyonun hem vaatlerini hem de zorluklarını araştıran dengeli bir bakış açısı sunuyor.


Kısacası, yeni bir çağın eşiğinde olduğumuz şu günlerde, "Robotlar Geliyor" biz okuyucuları otomasyonun dönüştürücü güçleriyle yüzleşmeye zorlayan ve bizi bekleyen fırsatları kucaklamamız için ilham veren bir rehber niteliğinde.

Kitabın özetine geçmeden önce, gelin yazarın hayatına kısa bir göz atalım.


📚 Bu özet, Kitap Ekspresi ve Haddini Aş Kulübü üyeleri için hazırlanmıştır. Her hafta uluslararası ses getirmiş bir profesyonel / kişisel gelişim kitabının ana fikirleri ve ipuçlarını okumak / dinlemek isterseniz: Tam buradayız.

 

🎤🎤 Dinlemek mi İsterdiniz?

Daha fazlasını okumak ister misiniz?

Bu özel yazıyı okumaya devam etmek için haddinias.net sitesine abone olun.

308 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page