top of page

Kitap Özeti: Vazgeç

"Yalnızca rekabet gücüne değil, karşılaştığınız koşullar ne olursa olsun asla pes etmeme yeteneğine de sahip olmalısınız."

Bu söz, başarma azmiyle atletizm dünyasının zirvesine oturmuş Abby Wambach'a ait. Kültürümüz ve yetiştirilme tarzımız, ne olursa olsun sabretme fikrine saygı duyar. Çoğu zaman da pes etmeyi bir zayıflık işareti olarak görür.


İyimserlik ve azmin zor zamanlarda bizi ayakta tutmaya yardımcı olabileceği doğrudur. Ancak aynı zamanda bizi, zaten çoktan kaybettiğimiz bir oyuna, olması gerekenden daha uzun süre bağlı kalmaya da itebilir.


Başarıya ulaşmak için genellikle sabırlı olmamız gerekse de; bu, hedeflerimize ulaşacağımızı garanti etmiyor. Bazen de bırakmamız gereken zamandan çok daha sonra bunun farkına varıyoruz ve hem ciddi bir hayal kırıklığı hem de telafisiz bir zaman kaybı yaşıyoruz.


Annie Duke'un yazdığı “Vazgeç”, olmayan - olmasını sağlayamadığın bir şeyi zamanında bırakmanın değerini görmemize yardımcı oluyor.


Duke aynı zamanda, ısrar ettiğimiz o konudan nasıl ve ne zaman vazgeçmemiz gerektiğine dair somut ipuçları paylaşıyor. Başarının körü körüne sebat etmekle değil, takip edilecek doğru yolu bulmakla ilgili olduğunu gösteriyor.


Bunu yapmadığımızda, zaten sonu çok önceden belli olan bir iş için yığınla para veya zaman kaybedebilir ya da çıkmaza girmiş bir ilişki için yıllarımızı boşa harcayabiliriz. Doğru zamanda bırakmayı öğrenerek; hayal kırıklıklarından, maddi ve manevi kayıplardan kaçınmamız mümkün. Ve inanın vazgeçebilmek çoğu zaman; bizi gerçekten değerli şeyler üzerinde zaman ve efor harcamak için özgür bırakıyor.


Çok severek ve inanarak özetledim bu kitabı. Umuyorum size de iyi gelecek. Keyifli okumalar.

 

📚 Bu özet, Kitap Ekspresi ve Haddini Aş Kulübü üyeleri için hazırlanmıştır. Her hafta uluslararası ses getirmiş bir profesyonel / kişisel gelişim kitabının ana fikirleri ve ipuçlarını okumak / dinlemek isterseniz: Tam buradayız.

Daha fazlasını okumak ister misiniz?

Bu özel yazıyı okumaya devam etmek için haddinias.net sitesine abone olun.

464 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page