top of page

Kitap Özeti: Zero to One - Sıfırdan Bire/ Yazar: Peter Thiel

Bir start-up'ı neyin başarılı kıldığını hiç merak ettiniz mi? Bu sorunun birkaç cevabı var. Ama biz size başarının en büyük sırlarından birini hemen açıklayalım:


Şirketiniz bir tekel haline gelmeli. Tekellerin kötü bir ünü vardır, ancak aslında inovasyon için iyi olabilirler. Çünkü tekel olma durumuna ulaşmak için tamamen yeni bir şey yaratmanız gerekir. Kopyalanamayacak bir şey. Yani sıfır noktasından bire geçmelisiniz.

Peter Thiel'in felsefesinin özü budur. Bildiğiniz gibi Thiel dünyanın en önde gelen girişim sermayedarlarından biridir. PayPal'ın kurucularından ve Facebook'a yatırım yapan ilk yabancıdır. Bu özette, Thiel'in Stanford Üniversitesi’ndeki ders notlarına dayanan "Zero to One” kitabının temel mesajlarını aktarmak istedik size.


İlk bölümlerde, yapmayı bırakmanız gereken şeylerden bahsedeceğim. Sonraki bölümler boyunca ise başarılı bir girişimci olmak istiyorsanız yapmanız gereken beş şeyi anlatacağım.


Ama önce, her kurucunun biraz zaman geçirmesi gereken o gizemli yerden başlayalım. O ne mi? Tabi ki gelecek!

 

📚 Bu özet, Kitap Ekspresi ve Haddini Aş Kulübü üyeleri için hazırlanmıştır. Her hafta uluslararası ses getirmiş bir profesyonel / kişisel gelişim kitabının ana fikirleri ve ipuçlarını okumak / dinlemek isterseniz: Tam buradayız.

 

Daha fazlasını okumak ister misiniz?

Bu özel yazıyı okumaya devam etmek için haddinias.net sitesine abone olun.

565 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page