top of page

Benden Uzak Dur!

Güncelleme tarihi: 30 Mar 2023

Bir çok insan giriyor yaşamımıza.


Kimini seve seve içimize davet ediyoruz, kimiyse (birlikte iş yaptıklarımız, komşularımız gibi) kendiliğinden gelip hayatımızın bir ucundan tutuveriyor. Kimini seçiyoruz, kimine mecburuz..


Şüphesiz ki hayatımdaki herkes bana iyi gelmiyor. Bazıları beni yoruyor, bazıları cesaretimi kırıyor, bazıları cehaletiyle sınırlarımı zorluyor. Bana iyi gelmeyen her kim varsa dönem dönem temizlerim ben. Az insan var hayatımda ama ne güzel ki gerçekler!


İş güç veya sorumluluklarım gereği uzak duramadıklarım içinse, görünmez zırhlarım var. İçime girip, beni azaltmasınlar diye.. Söyledikleri, düşündükleri, bakışları bana ulaşmayıp, ait olduğu yere geri seksin diye sıkı sıkı tutuyorum zırhımı göğsümde.


Yeni bir yılın hızla yaklaştığı bu günlerde, belki omuzlarınıza yük veren her kim varsa siz de geçmişte bırakmaya karar verirsiniz. Size iyi gelmeyen biri bile olsa bir insana "benden uzak dur" diyebilmek büyük cesaret, bunu kabul ediyorum. Ama bu kararın getireceği hafiflik ve öz saygı size çok iyi gelecek, söz!


Bugün dev başarılara imza atmış birçok insanın, hayal ettikleri yere varma yolculukları sırasında çevrelerinden gördükleri desteğin önemini vurguladıklarını biliyoruz.


Bize iyi gelenlere daha fazla sarılıp, bizi mutsuz edenlere sırtımızı dönmemiz ve onlarla ilişkide olmaktan vazgeçmemiz gerekiyor. Ben yaşamımdan çıkarmak istediğim toksik insanları "İçsel Huzur Getiren Temizlik Listesi" adını verdiğim görünmez bir listeye koyuyorum. Bu kendi listeme verdiğim bir isim ancak ismi ne olursa olsun, listelerimizin aşağı yukarı aynı insan tiplerinden oluştuğuna eminim.


Kimleri mi yaşamımızdan temizlemeli?


- Başarılarınızı paylaştığınızda gözleri sizinle birlikte parlamayanı..

- Paçalarından samimiyetsizlik sızanları..

- Hep şikayet edip, hiçbir şey değiştirmeyeni..

- Ofiste konuştuklarıyla enerjinizi tüketip, yöneticisi geldiğinde kuzu kuzu işini yapanları..

- Nedenini bilmediğiniz halde, içinizdeki sesin “güvenme” dediklerini..

- Kötüyüm dediğinizde, "nerdesin?" yerine "hayırdır ya" diye soranları..

- Başkalarının arkasından konuşup, yüzüne gülenleri..

- Cesaretinizi kırıp kendilerininki gibi vasat bir yaşam için sizi ikna etmeye çalışanları..

- Ne kadar dil dökseniz, tüm yolları gösterseniz de, hayatı için hiç çaba harcamayıp kurban psikolojisinde yaşamayı seçenleri..

- Fikrinize, aklınıza, ruhunuza, tercihlerinize saygı duymayanları..


Liste uzar gider.. Aklınızı ve kalbinizi bir silkeleyin bakalım içinden kimler dökülecek?


Sizi eksiltmeye çalışanlardan uzak durun dostlarım.. Yanımızdakinin negatif ruh hali öylesine bulaşıcıdır ki, siz fark etmeden iliklerinize sızarak tüm enerjinizi, verimliliğinizi, özgüveninizi yerle bir eder.


Ruhunuzu, huzurunuzu, ağzınızın tadını, zamanınızı çalanlardan uzaklaştığınızda kendinize muhteşem bir dönüşüm hediye edeceksiniz. Mecburen ilişkide kaldıklarınız içinse, görünmez zırhlarınıza sarılın.

Elimizde biricik bir yaşam var, aldığımız her nefes birbirinden değerli. Çabanızı, zamanınızı anlamlı ilişkiler kurmak ve daha da önemlisi kendinizle ilişkinizi düzeltmek için harcayın.

Çünkü bizden bir tane daha yok!


1.152 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page