top of page

Kitap Özeti: Babil’in En Zengin Adamı / Yazar: George S. Clason

Güncelleme tarihi: 27 Ağu 2023


Yaklaşık 4000 yıl önce dünyanın en zengin ülkesiydi Babil. Asma bahçeleri ve refah içindeki insanların hikayeleri ile ünlüydü. Babil’liler zenginlik sırlarını bizlere de aktarmak istemişler ki, antik tabletlere servet artırma sanatı üzerine tavsiyeler işlemişler.

Finansal özgürlükle ilgili gelmiş geçmiş en iyi kitaplardan biri olan Babil’in En Zengin Adamı; antik tabletlerdeki hikayelerden yola çıkarak bizi servet edinmenin sihirli dünyasına götürüyor.

Kitap, bir zamanlar Babil’in en zengini olan Arkad’ın hikayesi ile başlıyor.


Günün birinde iki çocukluk arkadaşı ona, kendileri çok çalıştıkları halde ailelerini zar zor geçindirirken, onun nasıl bu kadar zengin olduğunu sormuş.


Arkad gülümsemiş ve onlara, kâtip olarak çalıştığı dönemde başka bir zengin adamın, ona zenginliğin sırrını açıkladığını anlatmış.

Sır şuymuş: "Kazandığın her şeyin bir kısmını kendinde tut."

Başka bir deyişle, kazandığın her şeyi harcamamalı, aksine yatırım yapmalı ve paranı akıllıca büyütmeyi öğrenmelisin.

Bu değerli tavsiyeyi cebine koyan Arkad işe başlamak için bu yolu denemiş:


Bir kılıç ustasına borç vermek için para biriktirmiş. Usta zamanı gelince borcu faiziyle birlikte ödemiş. Böyle küçük adımlarla Arkad'ın serveti artmaya başlamış.


Babil'in En Zengin Adamı bu ve benzeri hikayelerden oluşuyor. Bugün bu hikayelerden derlediğim tavsiyeler ve önemli ipuçlarını özetlemek istedim size.


Finansal durumunuzu iyileştirmek ve kendiniz için daha iyi bir gelecek yaratmak istiyorsanız, bugün sadece özetini paylaştığım bu değerli kitabın tamamını okumanızı da samimiyetle tavsiye ediyorum.

 

🎤🎤 Dinlemek mi İsterdiniz?

Daha fazlasını okumak ister misiniz?

Bu özel yazıyı okumaya devam etmek için haddinias.net sitesine abone olun.

1.257 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page