top of page

Kitap Özeti: Willpower Doesn't Work (İrade Gücü İşe Yaramaz!)

Benjamin Hardy'i ilk kez 3 yıl önce, tesadüfen denk geldiğim TEDx konuşması ile tanıdım.


Konuşmasından çok etkilenmiştim. Çünkü herhangi bir şeyi başarmak için bize öğretilen "hadi gayret et, başarırsın" ezberini bozan bir iddiası vardı.


İrade göstermenin yaşamdaki büyük değişimleri gerçekleştirmek için yeterli olmadığını savunuyordu. Çünkü irade zorlamaydı, arkasından ittirmek gerekiyordu.


İçinde bulunduğumuz herhangi bir ortam, yani dış etken, irade gücümüzü silip süpürebilirdi. Örneğin glutensiz beslenmeye karar verip, bir süre sonra sıcak kurabiye kokusuna teslim olmak gibi. Bu benim başıma sıkça geliyor.


Benjamin Hardy'e göre büyük değişimler için bilinçaltı seviyesinde karar vermek önemliydi. Bunun içinse, olmak istediğiniz kişinin kimliğini giymek gerekiyordu. Yani bir şeye niyet etmekten ve onu hedeflemekten çok, o şeyi zaten yapan insana dönüşmek. Kilo vermeye değil, ölene dek sağlıklı beslenen bir insan olmaya dair bir karar vermek.


Çok sevdiğim Atomik Alışkanlıklar kitabında James Clear'ın dediği gibi:


Amaç bir kitap okumak değil, okuyan bir insana dönüşmek.

Şu an bu cümlelerin sizin için havada kaldığını tahmin ediyorum.


Ancak bugünkü kitap özetini bitirdiğinizde, hayatınızda gerçekleştirmek istediğiniz tüm dönüşümler için ihtiyaç duyduğunuz anahtar elinizde olacak.


Buna eminim. Hadi başlayalım.


***

📚 Bu özet, Kitap Ekspresi ve Haddini Aş Kulübü üyeleri için hazırlanmıştır. Her hafta uluslararası ses getirmiş bir profesyonel / kişisel gelişim kitabının ana fikirleri ve ipuçlarını okumak / dinlemek isterseniz: Tam buradayız.

Daha fazlasını okumak ister misiniz?

Bu özel yazıyı okumaya devam etmek için haddinias.net sitesine abone olun.

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page