top of page

Kitap Özeti: Kancayı Atmak

''3 saniyelik dünyada nasıl öne çıkılır?'' alt başlığı ile yayınlanan bu kitaba şöyle bir giriş yapmış yazar Brendan Kane:

''Sesleri bastırılan veya görmezden gelinen yetenekli, zeki ve saf bir kalbi olanlara. Bu kitap sesinizi yükseltmek, gücünüzü bulmak ve dünya üzerinde olumlu bir etki yaratmak için rehberiniz olsun.''

Etkileyici bir giriş değil mi?

Kancayı Atmak, özellikle dijital dünyada içerik üretmek, ürününü veya bir girişim fikrini pazarlamak ve kariyerinde büyümek isteyenler için akıllı stratejilerle dolu bir kaynak.

Üstelik yazar, önerdiği stratejileri, tüketicinin zihninde harika kancalar atmayı başarmış markalarla örnekliyor. Bu da okura daha gerçek ve samimi bir deneyim yaşatıyor.

Kanca Atmak Neden Önemli?


Dikkatimizin mikro seviyede olduğu bir dönem yaşıyoruz. Bugün dijital platformlarda her gün 60 milyardan fazla mesaj paylaşılıyor. Ve sıradan dijital kullanım alışkanlıkları olan herhangi bir birey, gün içinde binlerce reklama, marka mesajına, daha doğrusu anlamsız bir sürürt gürültüye maruz kalıyor.


Gün sonunda yorgun hissetmemizin önemli sebeplerinden biri de bu. Çünkü zihnimiz, tüm bu mesajların içinde, bize faydalı olabilecek şeyi yakalayabilmek için olağanüstü çaba harcıyor.


Bugün hem markalar hem de bireyler; oldukça yaratıcı ürün ve hizmetler sunsa da, hedefledikleri kitlenin dikkatini uzun süre çekmekte sorun yaşıyorlar.


Aralarından bazıları, ellerindeki mükemmel ürüne rağmen başarıya ulaşamıyor çünkü yaptıklarını doğru anlatmayı beceremiyor.


Örneğin iş arayan son derece yetenekli bir kişi düşünelim. Geçmişte çok büyük başarılara imza atmış olsa da, hayal ettiği şirkete girebilmek için öne çıkmakta zorlanıyor. Gönderilen yüzlerce CV içinde ya dikkatten kaçıyor ya da kalabalık içinde eriyip gidiyor.


Çünkü her birimiz mikro dikkat seviyesinde yaşıyoruz. İşe alımcı da, tüketicileriniz de, toplantıda etkilemek istediğiniz o kadın da, siz de, ben de...


Araştırmalar, karşımızdakinin dikkatini çekmek için 3 saniyeden daha az bir zamanımız olduğunu gösteriyor.


Bu kadar kısa bir zamanda kendini fark ettirmek ya da marka farkındalığını arttırmak istiyorsak, kitleleri hızla kendimize bağlamamız gerekiyor.


İşte "Kancayı Atmak" bize dijitalin hızlı ve değişken dünyasında öne çıkmak için harika tavsiyeler sunuyor.


Hadi başlayalım.

Daha fazlasını okumak ister misiniz?

Bu özel yazıyı okumaya devam etmek için haddinias.net sitesine abone olun.

535 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page