top of page

Kitap Özeti: Siyah Kuğu


Hedeflerimize ulaşmak için kapsamlı ve eksizsiz bir plan yapsak da başarısız olabiliyoruz.

Bizim için en doğrusu olduğuna inandığımız seçimlerimiz, öngöremediğimiz bir biçimde felaketimizi hazırlayabiliyor.


Asrın felaketi olan 6 Şubat depremi, İkiz Kuleler'e yapılan terör saldırısı, beklenmedik bir anda gelen 2008 küresel krizi, pandemi..


Hiçbiri önceden öngörülebilir değildi.


Ve maalesef yaşamlarımızı derinden değiştiren sonuçları oldu.


Bugün özetini okuyacağınız Siyah Kuğu kitap özetinde, yazar Nassim Nicholas Taleb, öngörülemez olanın üzerindeki örtüyü kaldırıyor ve bu nadir olayların derin etkisine ışık tutuyor.

Geleneksel düşüncelerimize meydan okuyan Taleb, bilinene olan bağlılığımızın, dünyamızı şekillendiren gizli belirsizlik ve rastlantısal olaylara karşı bizi nasıl körleştirdiğini ortaya koyuyor.


Büyüleyici tarihsel örnekler ve felsefi iç görüler aracılığıyla, siyah kuğu olaylarının, yani az sonra bahsedeceğim gibi, geniş kapsamlı sonuçları olan nadir ve öngörülemez olayların, doğasını anlamamız için bize rehberlik ediyor.

Risk, beklenmedik iyi - kötü sürprizler ve belirsizliğin temel doğasını algılama şeklinizi sonsuza dek değiştirecek bir keşif için kendinizi hazırlayın.


Ama önce gelin yazarın hayatına bir göz atalım.

 

📚 Bu özet, Kitap Ekspresi ve Haddini Aş Kulübü üyeleri için hazırlanmıştır. Her hafta uluslararası ses getirmiş bir profesyonel / kişisel gelişim kitabının ana fikirleri ve ipuçlarını okumak / dinlemek isterseniz: Tam buradayız.

Daha fazlasını okumak ister misiniz?

Bu özel yazıyı okumaya devam etmek için haddinias.net sitesine abone olun.

961 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page