top of page

Çocuklarımıza Kazandırmamız Gereken 6 Temel Beceri

Güncelleme tarihi: 30 Mar 2023

Çocuklarımızı mutlu ve başarılı birer birey olarak yetiştirmemiz için onlara kazandırmamız gereken 6 hayati ve ebedi beceri var.

Ve maalesef bunlar okullarda öğretilmiyor. O halde iş başa düşüyor.

(Bu becerilerin eksikliğini kendinizde görüyorsanız önce kendinizi eğitmelisiniz elbette).

1-Öğrenmeyi Bilmek: Bu kadar çok şeyin değiştiği bir dönemde öğrenmeyi bilmek ve hayatın sürekli bir parçası haline getirmek en kritik beceri.

2-Yatırımcılık: Kazanılacak her kuruşun ileride değeri katlayarak büyüyecek alanlara yatırılması (Apartman dairesini ya da altını yatırım olarak görme şapşallığından kurtulmak).

3-Girişimcilik: Problemlere çözümler geliştirmek, bunları birer ürün, hizmet, hareket, topluluk ya da girişime dönüştürmek.

4-Kendine İyi Bakmak: Beden ve ruh sağlığını iyi yönetmek için doğru beslenme, kişisel bakım, eksersiz, anlamlı sosyalleşme ve meditasyonun hayatın ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi.


5-Zevk ve Estetik Duygusu: Sanat, mimari, tasarım, gastronomi, seyahat gibi zevk ve estetik duygusu geliştiren faktörleri öğrenmek, sevmek, benimsemek.

6-Medeni İnsan Olmak: Yere çöp atmamaktan başlayarak, içinde yaşadığı toplumun ve çevrenin yararına şeyler yapmak, tersi girişimlerle mücadele etmek, temel nezaket ve görgü kurallarına uymak.



1.019 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page