top of page

Benden Kitap Tavsiyeleri – 2

Güncelleme tarihi: 30 Mar 2023

Okuduğum ve bende iz bırakan farklı türlerdeki kitapları fırsat buldukça paylaşacağımı söylemiştim. Bu da ikinci seri.

Einstein: Yaşamı ve Evreni (Walter Isaacson)

Einstein’ın hayatının en kapsamlı şekilde anlatıldığı kitap diyebiliriz. Karakteri, çalışmaları, çalışma biçimi, özel hayatı ile dünyanın en zeki adamını tanıyorsunuz.

”Otoriteye duyulan aptalca bağlılık, gerçeğin en büyük düşmanıdır.”
”Her zaman tetikte olmalısın. Her önermeyi sorgula, mevcut anlayışa meydan oku ve hiçbir şeyi, sırf başkaları kesin olarak nitelendirdiği için doğru olarak kabul etme. Karşısındakinin seni enayi yerine koymasına izin verme.”
”Sevginin, en azından benim için, görev hissinden daha iyi bir öğretmen olduğuna inanıyorum.” Einstein, Walter Isaacson

Bir Tek Şey (Gary Keller)

Olağanüstü başarılara imza atabilmemizin önündeki en büyük engellerden birisi de çalışma verimliliğimizin olmayışıdır. Peki çalışma verimliliğimizi nasıl arttırabiliriz? Cevabı kitapta. Üstelik yazar, kitabı oluştururken 1000’den fazla akademik makale, bilimsel çalışma ve akademik bildiri, yüzlerce gazete ve dergi makalesi incelediğini belirtiyor.

”Kendinize bir yön tayin edin, o yolda ilerlemeye başlayın ve neler yaşayacağınızı görün. Zaman içinde her şey daha belirgin olacaktır, yaşadıklarınızdan hoşlanmazsınız, fikrinizi her zaman değiştirebilirsiniz. Bu sizin hayatınız.”
”Rahat bırakılmıyoruz, aceleye getirilmeye çalışıyoruz… Birçok şeyi yapmaya kalkıştığımız ve çok az şey başarabildiğimize dair bu rahatsız edici hissiyat yakamızı bırakmıyor.”
”Hedeflerini yazıya dökenler, dökmeyenlere kıyasla hedeflerine varmak konusunda yüzde 39,5 daha başarılı olmuş.” Bir Tek Şey, Gary Keller

Ye O Kurbağayı (Brian Tracy)

”İşleri savsaklamaktan vazgeçmenin, ataletten kurtulmanın ve her koşulda başarılı olmanın 21 olağanüstü yolu.” alt başlığı ile sunulmuş, etkili ve motive edici bir kitap.

Okurken tüm hayatınızı gözden geçireceksiniz.

“Zamanı boşa harcamanın en kötü yollarından birisi de, yapılmasına hiç gerek olmayan bir şeyi, çok iyi bir şekilde yapmaktır.”
”Hedeflerinizi sürekli olarak düşünün ve onları günlük olarak revize edin. Her sabah güne başladığınızda, o an için hedefiniz yolunda en önemli iş neyse, onu başarmak üzere eyleme geçin.”
”Dünya, “birileri gelsin de, arzuladığım türden biri olmam için beni motive etsin” diyen insanlarla dolu. Sorun şu ki, kimse onları kurtarmaya gelmeyecek.” Ye O Kurbağayı, Brian Tracy

Ortalamanın Sonu (Todd Rose)

 Yaşadığımız yüzyılda ’’ortalama olmak’’ artık bir sorun haline geliyor. Bu yüzyıl, başarılı olmak için ortalamanın dışına çıkmamız, kendi yolumuzu kendimiz çizmemiz gereken bir yüzyıl. 

”Peki ortalamadan sapmanın tehlike olarak görüldüğü bir dünyada bunu nasıl başaracağız?” sorusunu cevaplayan, tüm hayatınızı sorgulatacak ve sizi harekete geçirecek bir kitap.

”Her zaman birden fazla yol vardır ve muhtemelen sizin için en uygun olanı en az kullanılmış olandır. Cesur olun, yeni yolları ve keşfedilmemiş yönleri deneyin. Bunların sizi başarıya ulaştırma olasılığı, ortalama yolu takip etmeye oranla çok daha yüksek.”
”Ortalamalar Çağı’ nda şirketler ve okullar başta olmak üzere sosyal kurumlarımız bizi insanların değerini notlar, IQ skorları ve ücretler gibi basit skalalar üzerinden karşılaştırmaya teşvik ederek, zihnimizin bu doğal eğilimini pekiştirdi.”
”Herkesle aynı ama herkesten iyi olmaya çalıştığımız bir dünyada yaşıyoruz.” Ortalamanın Sonu, Todd Rose

Yaratıcı Tür ( David Eagleman ve Anthony Brandt)

”Fikirler dünyayı nasıl yeniden yaratıyor?” alt başlığı ile bir çırpıda okunan, insanın ufkunu genişleten tespit ve önerilerle dolu bir kitap.

”Umut, yaratıcı spekülasyonun bir biçimidir: Dünyayı olduğu gibi değil, olmasını istediğimiz gibi hayal ederiz. Farkında bile olmadan, yaşamımızın büyük bir parçasını varsayımsal dünyada geçiririz.”
”Okul sınıflarının asıl görevi, öğrencileri dünyanın hammaddelerini yeniden biçimlendirip yeni fikirler üretmek üzere eğitmektir.”
“Birlikte yeni olasılıklara yelken açacak ve geleceğimizin hikayesini yazacağız. Şimdi tek yapacağımız, bu kitabı kapatıp dünyayı yeniden kurmaya başlamak.” Yaratıcı Tür, David Eagleman ve Anthony Brandt


42 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page