top of page

Kripto Varlıklarda 10 Yılda 100 Kat Kazanma Fırsatı Var

Güncelleme tarihi: 31 Mar 2023

Kripto pazarındaki sert fiyat dalgalanmalarının insanı bazen çok yorduğu doğru.


Dünkü yalan "Walmart Litecoin ile Ödeme Kabul Etmeye Başlıyor" haberiyle tetiklenen saatlik sert dalgalanmanın kripto yatırımcılarının sinirlerini yıpratması buna bir örnek.


Ama günlük fiyat hareketlerinden biraz uzaklaşıp, uzun vadeli ana eğilimleri tarihi örnekleriyle karşılaştırarak incelerseniz, işte o zaman gelecek öngörününüze olan güveniniz artıyor.


Bahsettiğim eğilim kripto teknolojilerinin geniş kitleler tarafından kullanılmasındaki artış eğilimi. Ki biz buna kısaca "kullanıcı adaptasyonu" diyoruz.


An itibarı ile 150 milyon kripto varlık kullanıcısı var. Eğer bugünkü tempoyla devam ederse 3-4 yıl içerisinde 1 milyar kripto varlık kullanıcısı olacak. Bu tarihte görülmüş en hızlı yeni teknoloji kullanıcı adaptasyonu eğilimi.


GMI tarafından hazırlanan aşağıdaki grafik, internet ile kripto teknolojilerinin adaptasyon eğrilerini karşılaştırmış. Görünüşe göre internetin 1997'de olduğu yerdeyiz kriptoda. Ama yi haber şu ki kullanıcı adaptasyon hızı çok daha yüksek.



Şimdi 1997'de internet devriminin en parlak yıldızı Amazon'a 1.000$ yatırım yapmış olduğunuzu ve büyük bir öngörü, sabır ve sinirsel hakimiyetle (ki bunlar çok zor) onu hiç satmadan elinizde tuttuğunuzu varsayalım.


Bugün ne kadar paranız olacaktı biliyor musunuz?


Tam 1.480.000$.


Ama bu servete ulaşmak için 1998'deki ".com piyasa faciasında" yaşanan %90'lık değer kaybına ve Amazon hakkında her gün çıkan "batıyor" dedikodularına katlanmanız gerekirdi.


Şu da var tabii; internet teknolojisine güvenip Amazon'a değil de, 1997'den sonra batan pet.com gibi internet şirketlerine de yatırım yapmış olabilirdiniz.


Kripto paralarda da durum farksız.


Her yeni teknolojik atılımının ilk günlerinde olduğu gibi, henüz kriptonun da vahşi batı evresindeyiz ve önümüzdeki yıllarda pek çok kripto varlığın yok olacağı kanlı mücadeleler bizi bekliyor.


Ama bütün bu vahşi tablonun bir yerlerinde küçük bir yatırım, bol sabır ve sinirlere hakimiyetle elde edilecek devasa servetler var.


Bana benzer maceracıların peşinde olduğu hedef işte bu.


Biz buna yatırım yapıyoruz.

Metcalfe Yasasına göre yeni bir teknolojinin kullanıcı sayısı arttıkça o teknolojiyi kullanan varlıkların fiyatları katlanarak artırdığından karşımızda gerçekten eşsiz bir servet yaratma fırsatı var.


İnternet örneğinden yola çıkarsak, bugünkü kullanıcı adaptasyonu artış eğilimi aynen devam ederse önümüzdeki 10 yıl içinde kripto varlıkların değerinin 100 kat civarında artabileceğini görüyorsunuz.


NFT'lerin ve 3 Ekim'de Haddini Aş Kulübü üyelerine bir canlı etkinlikte anlatacağım METAVERSE gibi gelişimlerin kripto para adaptasyonunu çok daha hızlandıracağı ve El Salvador gibi ülkelerin Bitcoin'i resmi para olarak görmeye başlamasının kullanıcı sayısını aniden yükselteceği gibi yeni gelişmeleri de düşündüğümde bence bu değer artışı daha da fazla olabilir.




Tabii bu eğilim devam edecek mi ya da devam etse bile şanslı varlıklar hangileri olacak gibi sorulara kesin yanıtlar yok. Son 10 yılda tam %736.981 (Yazıyla yüzde yediyüzotuzaltıbindokuzyüzseksenbir) getiri sağlayan Bitcoin benim en büyük adayım.


Bütün kripto devriminin ilk adımı olan Bitcoin'i anlamak için okumanız gereken makaleleri ve benim yatırım tezimi daha önce blogumda anlatmıştım zaten. Ayrıca Bitcoin'in neden değerli bir varlık olduğuna dair fikirlerimi de şu yazımda daha önce paylaştım.


Ama elbette bu öngörümden emin değilim. Kimse gelecekten emin olamaz, falcı değilim ki.


Bu da işin riski.


Ama küçük de olsa bir risk almadan yaratılmış büyük bir servet zaten yoktur ki. Öyle değil mi?


Yeter ki sizin uzun vadeli eğilimleri göz ardı etmeyin, risk almak o zaman çok daha kolay.


659 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page