top of page

Takip Edilesi 5 Podcast Kanalı

Güncelleme tarihi: 30 Mar 2023

Ülkemizde birbirinden değerli insanların, birbirinden kaliteli podcast yayınları mevcut. Bugün beğenerek ve büyük ilgiyle takip ettiğim 5 podcast kanalını paylaşmak istiyorum sizlerle.

Mümtaz Demirci ile ”Lumost”

Lumost, Mümtaz Demirci’nin güncel strateji ve finans konuları üzerine çok kaliteli bir podcast serisi.

Herkesin anlayacağı dilden işlediği birbirinden ilgi çekici konuları 20-25 dakika gibi bir sürede hiç sıkılmadan dinliyorsunuz.

Örnek verecek olursak:

‘’Facebook Neden Dünyanın En Değerli Sosyal Medya Şirketi?’’ başlığı altında reklam sektör analizinden Facebook tarihindeki kilit olaylar ve isimlere, rakamlarla Facebook’un korkutucu büyüklüğünden Facebook’un geleceğine kadar bir çok konuya değiniyor.

Mesela içerikten bir alıntı yapmak gerekirse: ‘’İnanmak zor olsa da Facebook uygulamalarını kullanmadığımızda bile bizimle ilgili verileri toplamaya devam ediyor. Bir çok websitesinde ve uygulamada kullanılan beğen ve paylaş butonları gibi sosyal pluginler, giriş için kullanılan Facebook ile Giriş fonksiyonu, Facebook Analytics gibi hizmetler, insanların Facebook kullanmıyorken bile Facebook’un onlar hakkında data toplamasına yardımcı oluyor.’’

Ya da ‘’Disney Netflix’e Rakip Olabilir mi?’’ Başlığı altında Walt Disney’in Century Fox satın almasından, Disney’in Netflix’e rakip olmak adına ne gibi avantajları olduğuna dair çok değerli bilgiler ediniyorsunuz.

Twitter, Zynga ve Peak Games, Airbnb ve daha fazla şirketi çeşitli konular ışığında en ince ayrıntısına kadar analiz ediyor ve en gerekli bilgileri sunuyor bizlere.

Bize de ciddi bir emek ve sağlam bir bilgi birikimi ile ortaya konmuş bu seriyi desteklemek düşüyor.

Kanalın Linki: https://open.spotify.com/show/6v3BjDzilRv9Fastiotw64

Serdar Kuzuloğlu ile ”Zihnimin Kıvrımları”

Serdar Kuzuloğlu’nun zihnine yolculuk yaptığınız, not alarak dinlenesi, ufuk açısı bir podcast yayını.

Öyle konular seçiyor ki Serdar Bey, öyle tespitlerde bulunup öyle alıntılar yapıyor ki zaman su gibi akıp gidiyor dinlerken.

Kaynak ve kitap referanslarını da es geçmiyor ayrıca. Müthiş bir emek ile ortaya konulan içeriklerden oluşan bir yayın.

Yalnızlık sakınılması gereken kötü bir şey mi yoksa kendimizle baş başa kalmayı mı unuttuk? Sorusuyla başlayan ‘’Hep Yalnızlık Var Sonunda’’ başlıklı yayınından birkaç alıntı paylaşmak istiyorum:

‘’Yalnızlık korkmamız gereken bir şey değil, kullanmayı öğrenmemiz gereken bir hal. Yalnızlığa ihtiyacımız var. Sosyal yaşamımızı, planlarımızı, hedeflerimizi, iyi yanlarımızı, kötü yanlarımızı tanımak, taramak için bir fırsat yalnızlık.’’

‘’Yaratıcılığa dair ne faaliyet varsa hepsi bir başına yapılan şeylerdir.’’

‘’Yenilikçi olmanın, inovatif olmanın bu kadar kutsandığı ve önemsendiği bir çağda, yalnızlığı bir problem olarak değil yaşayarak, sindirerek, hakkını vererek, hazmederek yaşamamız gereken bir süreç olarak algılamak zorundayız.’’

Emeğine ve zihnine sağlık diyor, bu kaliteli serinin uzun süre devam etmesini diliyoruz.

Kanalın Linki: https://open.spotify.com/show/2Df3vdpepjq84vsVeaB0rL

Barış Koçdur, Samican Tandoğdu, Olgun Tuna Yaprak ile ”Girişimci Muhabbeti”

Girişimcilik ve yatırımcılık ile ilgileniyorsanız kaçırmamanız gereken, çok kaliteli, hem eğlenceli hem öğretici bir podcast yayını.

Ülkemizdeki start-uplar hakkında bilgiler de veriyorlar, gündemdeki gelişmelerden de bahşediyorlar. Zaman zaman ise birbirinden değerli girişimcileri konuk alıyorlar.

Konulardan birkaçına örnek vermek gerekirse:

‘’Bilgiyi özümseyerek sunan mecralar neden değerli?’’ Başlığı altında, sonsuz bilgiler arasında kaybolduğumuz dünyada nereye doğru sürükleniyoruz, neler yapabilirizi ele alıyorlar.

‘’Strateji ve şirket kültürü’’ şahane tespitlerde ve önerilerde bulunuyorlar.

‘’Serbest oyun imalatı Anytown ne yapıyor?’’ Bölümünde konukları serbest oyun imalatındaki gelişmeleri, bu işe nasıl başladıklarını anlatıyorlar.

238 bölümden oluşan bu serinin her bir bölümde yeni kavramlarla tanışacak, farklı bakış açıları edineceksiniz.

Kanalın Linki: https://open.spotify.com/show/1w34eR81wbAJIykHglB3u2

Tevfik Uyar ve Kaan Öztürk ile ”Açık Bilim”

Bilime aşık iki insanın, birbirinden ilgi çekici bilim konseptli konuları, Muhabbet Teorisi, Yarından Hikayeler gibi belli ana başlıklar altında işledikleri bir podcast yayını.

Konuları ele alış biçimleri ile herkese hitap etmeyi başarıyorlar. Özellikle iklim değişikliği konusunu mükemmel şekilde ele aldıkları yayınları mevcut. Bilim kurgu serileri bile var! Daha ne olsun.

Birbirinden şahane konulara örnekler: ‘’Evrim Nedir? Darwin’in Beagle Seyahati’’, ‘’Fiziğin Usta Sihirbazı Richard Feynman’’, ‘’Şarlatanlık ve Plasebo Etkisi’’, ‘’Sicim Teorisi’’, ‘’Geleceği Düşünmek’’, ‘’Yapay Zekadan Sanatçı Olur mu?’’, ‘’Dünya Nüfus Artışını Kaldırabilecek mi?’’,

Tevfik ve Kaan çok değerli ve kaliteli bir iş yapıyorlar. Çevrelerine ışık saçmaya devam etmeleri dileğiyle.

Kanalın Linki: https://open.spotify.com/show/6ZQ7xIdTlVDwP6jgUmJr0r

Aykut İbrişim ile ”Ha Geldi, Ha Gelecek”

Aykut İbrişim’in ‘’Teknoloji hayatımızı nasıl etkiliyor?’’, ‘’Gelecekte nasıl etkileyecek?’’ gibi sorular ışığında ele aldığı konulardan oluşan bir podcast yayını.

Sanal gerçeklik, yapay zeka, şeylerin interneti, beyin & bilgisayar etkileşimi, 3 boyutlu yazıcılar, sürücüsüz araçlar, blokchain, haber ekonomisi ve daha birçok alan ile ilgili konular mevcut.

Gelecekle ilgileniyorsanız Aykut’un yayınlarını severek ve hiç sıkılmadan dinleyeceğinize emin olabilirsiniz.

Kanalın Linki: https://open.spotify.com/show/11BcWZH5U1wdCKyCNs5ttj


61 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page