top of page

Beyninizi Yürüyerek Temizleyin

Güncelleme tarihi: 30 Mar 2023

Kirli bir beyinle düşünmeye çalışmak, sisli havada otomobil kullanmaya benziyor.


Önünüzü göremiyorsunuz, çevrenizi algılayamıyorsunuz, sağlıklı kararlar alamıyorsunuz... Her an kaza yapabilirsiniz.


Dakikada 46..8, günde 70.000 düşünce geçiyor beynimizden. Asla kendi haline bırakmıyoruz onu, dinlenmesine izin vermiyoruz, yükleniyoruz da yükleniyoruz.


Bu haldeyken zavallı beynimiz hangi bir düşünceye tüm gücüyle odaklansın da doğru kararlar alsın, hangi aktiviteye konsantre olsun da hakkını versin, kimin anlattıklarını can kulağıyla dinlesin de anlasın?


Hele benim gibi hayatının büyük bir kısmını bilgisayar ekranları karşısında geçiren biriyseniz, beyninizin kirlenmesi daha facia boyutlara ulaşabiliyor.


İnternetten bir günde 2.5 kentilyon (sonuna 18 adet sıfır ekleyin) bit data geçiyormuş. Bu veri tufanının içinde benim gibi boğulanlardansanız, beyninizin acınacak durumuna şaşmamak gerek.



Bu iki yöntem özellikleri sabahları çok işime yarıyorlar. Eğer o gün bir eğitimim yoksa öğlene kadar okumaya, yazmaya, araştırmaya tertemiz bir kafayla devam edebiliyorum.


Gün ortasında artık beynimin yeniden kirlendiği ve sağlıklı düşünme becerimi kaybettiğim anlarda ise çareyi yürüyüşte buluyorum.


Gün ortasında yaptığım 1 saatlik tempolu bir yürüyüş beynimdeki toksinleri kırıp geçiriyor adeta.


Yürüyüş sırasında dinlediğim kaliteli podcastlerde günün gerisi için bana ilham kaynağı oluşturuyorlar.


Yürüyüş tamamlandıktan oğlumla yarım saat oynamak ise beynim de kalan son toksin parçacıklarını da yok ediyor. 14 aylık bir erkek çocuğu ile oynamanın büyüleyici bir rahatlama etkisi var.


Günün geri kalan saatlerini tertemiz bir kafayla girmiş oluyorum ve bu da üretkenliğimi muazzam artırıyor.


Özellikle ABD borsalarının açıldığı saate kadar yatırımlara kafa yoruyorum ve defalarca deneyimlediğim gibi bunu ne zaman temiz bir kafayla yapsam sonuçlarım çok daha iyi oluyor.


Tabii bu anlattıklarımı her gün yapamıyorum. Hayatı bu kadar düzenli yaşamak güç.


Ama beynimi temizlemeye daha çok vakit ayırdığım günler her anlamda daha verimli, üretken ve akıllıca davranıyorum.


Size de sıkı bir beyin temizliği rutini tavsiye ederim. Sonuçta en kıymeti organımız o. İyi ve düzenli bakımı hakediyor.


581 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page