top of page

Tutkulu Girişimcilerin Plansız Adımları

Güncelleme tarihi: 30 Mar 2023

Dev işler tutkulu girişimcilerin plansız adımlarıyla kuruluyorlar çoğu zaman.

Mesela Elon Musk uzay işi ile ilgilenmeye başladığında aklında SpaceX’i kurma fikrinin kırıntısı bile yokmuş.

Musk PayPal satışından gelen parayla çocukluğundan beri hayallerini süsleyen Mars yolculuğunu gerçekleştirmenin yollarını arıyormuş.

Araştırmaları sırasında Musk, NASA’nın bırakın Mars’ın kolonizasyonu, uzaya insanlı yolculuğu için bile hiç bir planının olmadığını görünce büyük hayal kırıklığına uğruyor.

Bunun üzerine sırf NASA’yı kışkırtmak ve Mars kolonizasyonunu ABD’nün gündemine oturtmak için dev bir PR organizasyonu düzenlemeye karar veriyor.

Musk’ın Mars yüzeyine indirilecek bir serada uzaktan bitki yetiştirme projesinin adına “Mars Oasis” adını veriyor. Amacı Mars’ın yaşanabilir bir yer olduğu fikrini insanlara aşılamak.

Sonra serayı Mars’a taşıyacak roketin peşine düşen Musk, bunu ABD firmaları ile yapmanın çok pahallıya mal olacağını görüyor. Rusya’da yaptığı araştırmalarda ise Ruslar’ın tavırları karşısında hayal kırıklığına uğruyor.

İşte Musk o anda kendi roketlerini üretmesi gerektiğine ve yeni teknolojilerle uzay yolculuğunun maliyetlerini düşürebileceğine inanıyor ve SpaceX’i kuruyor.

Öykünün sonrasını zaten tarih yazıyor.



17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page