top of page

6 Aylık Öğrenme Planım

Güncelleme tarihi: 31 Mar 2023

Bir önceki yazımda çocuklarımın 6 aylık öğrenme performansları ile kendi performansımı karşılaştırmış, sonuçlarımdan pek memnun olmadığımı, önümüzdeki 6 ay için yeni bir planla karşınıza çıkacağımı söylemiştim.

İşte bugün o planımı paylaşıyorum.

Planımı sizlerle paylaşırken iki amacım var.

Birincisi elbette sizlere ilham vermek. Çünkü kişisel büyümenin asla durmaması gerektiğine, onun insanı canlı, enerjik ve yaşama isteği ile dopdolu tutan en önemli davranış olduğuna inanıyorum. Sizlere bu konuda ilham vermekten büyük mutluluk duyarım.

İkinci amacım ise kendimi planıma bağlamak için sizlere taahhütte bulunmak.

Geçenlerde paylaştığım Akrasia Hastalığının Tedavisi yazımda harekete geçmek için başkalarına taahhütte bulunmanın çok işe yaradığından bahsetmiştim hatırlarsanız.

Ben de size 6 aylık öğrenme planımı açıklayarak taahhütte bulunmuş oluyorum.

Hadi şimdi başlayalım.

Her plan tasarımına bir amaçla başlamak gerekir. 6 aylık bir kişisel öğrenme planı da bu temel kurala istisna değil.

Ama 6 ayın oldukça kısa bir süre olduğunu düşündüğümde, bu süre sonucunda öğreneceklerimin daha uzun vadeli amaçlarıma hizmet etmesi gerekiyor. O halde önce uzun vadeli amaçlarımı netleştirmem gerekiyor.

Bu, üzerine uzun süredir kafa yorduğum ve yazıp çizdiğim bir mesele olduğu için kolayca geçebileceğim bir aşama benim için.

İşte uzun vadeli amaçlarımdan burada paylaşabileceğim 2 tanesi:

Amaç 1: Bültenime üye olan insan sayısını 100.000 üzerine çıkartmak ve onu bir gelir modeline çevirmek.

Amaç 2: Yatırımcılık becerilerimi geliştirerek pasif gelir yaratımımı artırmak.

Uzun vadeli amaçlarda netleştikten sonra bu amaçlara doğru yürümek için önümdeki 6 ayda neler öğrenmem gerektiğini düşünmem gerekiyor.

Bültenime üye sayısını büyütmek ve onun üzerinden gelir yaratabilmek için iki öğrenme aracı kullanabilirim.

1-Dünyadaki en başarılı bültenleri inceleyerek onların sırlarını çözmeye çalışabilirim. Medium gibi ortamlarda bu bültenlerin nasıl başarıya ulaştıklarına dair çok analiz var, onların tamamını okuyarak ve bültenleri bizzat takip ederek yola çıkabilirim.

2-Okurlarımla iletişimimi daha da güçlendirerek onlardan daha fazla geribildirim alabilirim. Bunun için önümüzdeki haftalarda bazı anketler ve zoom toplantıları organize edebilirim.

Yatırımcılık becerilerimi geliştirmek için ise öğrenmem gereken iki konu var.

1-Teknik analiz becerilerimi geliştirmem gerekiyor. Çünkü çoğu zaman doğru yatırım aracını seçmekle birlikte giriş-çıkış zamanlamasında hatalar yapıyorum. Neyse ki bu konuda çok güzel çevrimiçi eğitimler bulunuyor.

2-Makro yatırımcılık becerilerimi geliştirmem şart. Çünkü makro ekonomik döngülerin yatırım araçları üzerinde çok etkisi oluyor ve ben bunları yakalamakta zorlanıyorum. Bu konuda da harika ücretli içerik üreticileri var, onları takip ederek kendimi rahatça geliştirebilirim.

Evet, artık uzun vadeli amaçlarım ve o amaçlar için 6 ayda öğrenmem gerekenler ve kullanabileceğim öğrenme yöntemleri netleşmiş durumda.

Peki kişisel büyüme hedeflerimde 6 ayın sonunda arzuladığım başarıyı elde edip edemediğimi nasıl ölçebilirim?

Yani performans metriklerim neler olmalılar?

Bültenle ilgili metriği bulmak kolay; abone sayımdaki artış. 6 ayın sonunda abone sayımı 4.500’den 15.000’e çıkarmayı hedefliyorum.

Yatırımcılık becerilerimdeki gelişimi ise yaptığım tradelerdeki kar etme oranıyla ölçebilirim. Bunun için önce son 3 aydaki performansımı analiz etmem, sonra da yeni hedefimi belirlemem gerekiyor. Bu işi bugün yapmış olurum.

Ve son olarak da siz takipçilerime bir raporlama tarihi vermem gerekiyor. Bu size vereceğim taahhütün üzerimdeki yaptırım etkisini güçlendirecektir.

Size raporlama tarihimi 31 Ocak olarak belirliyor ve ajandama da not ediyorum. Siz de not ederseniz günü geldiğinde bana hesap sorabilirsiniz.

Evet, böylece ben kendi 6 aylık kişisel büyüme planımın bir kısmını sizinle paylaşmış oldum. Umarım izlediğim yöntem sizin de işinize yarar.

Siz de kendi planlarınızı paylaşırsanız harika olur.


35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page