top of page

Haftanın En İyi LinkedIn Paylaşımları

Güncelleme tarihi: 9 Kas 2021

Bir önceki haftanın en çok tartışma yaratan LinkedIn paylaşımlarımın bağlantılarını paylaşmaya devam ediyorum. Bu bağlantıları altlarındaki yorumlarla birlikte okumanın Haddinizi Aşma yolundaki yolculuğunuza yardımcı olacağına inanıyorum.


İyi okumalar dilerim.

1- Tesla'dan Yeni Rekor


Tesla'nın Çin fabrikası Nisan ayında üretim bantlarından yaklaşık 40.000 araç çıkartarak kendi üretim rekorunu kırdı.


Model Y bantlarının yenileme için 2 hafta durmasına rağmen elde edilen sonuç müthiş.


25.845 adet araç Çin pazarında satılırken, 14.174'i ihraç edildi. Böylece Çin'de 2020 Nisan'a göre %611 büyüme gerçekleşti.



2- Uzayla İlgili Projeleri Gereksiz Gören Çok İnsan Var.


Uzaya gitmeyelim diyen insanların temel tezi şu: "Bu projelere harcanan milyarlarca doları dünyanın iyileştirilmesine harcasak daha iyi olmaz mı?"


İlk bakışta oldukça makul gözüken bir önerme. Kim dünyanımızın çevresel ve sosyal problemlerinden kurtulmasını istemez ki?


Ve evet bu iyileştirmeleri mutlaka yapmalıyız. Çünkü dünyamız gibi gezegenler bulmak pek de kolay gözükmüyor.



3- Elon Musk #Bitcoin ile #Tesla Satışını "şimdilik" Durdurduğunu Duyurdu.


Musk hazinedeki BTC'leri satmayacaklarını, madencilikteki enerji sorunu çözülürse geri döneceklerini ve alternatif kriptoları incelediklerini açıkladı. Ayrıca bir görselle son aylarda enerji tüketimindeki yükselişe vurgu yaptı.


Elon'ın kararı üç açıdan yorumlanabilir:



4- #Bitcoin'e Bundan Sonra Ne Olur?


#Bitcoin Musk "Tesla Bitcoin ödemesi kabul ediyor" twitini attığı gün 38.000$'dı. Sonra hızla 64.000 üzerine çıktı. Orada fazla tutunamadı ve 55.000-60.000 arasında sıkıştı.


Yine Musk'ın "Tesla #Bitcoin ödemesi kabul etmiyor" twiti ile tetiklenen düşüşte an itibarıyla 40.000$ seviyesine indik.


Bundan sonra ne olur?



5- #Ford#F150 Elektriklendi!


Ford F-150 hem Ford'un çok satan ve en karlı aracı, hem de gerçek bir ABD sembolü. Ve o artık elektrikleniyor.


#Lightning ismi verilen aracın teslimatları 2022'de başlayacak. Dileyen bugünden itibaren ön sipariş verebiliyor.


Lightning #Tesla Cybertruck'dan farklı olarak geleneksel bir tasarıma sahip. Araçta kullanılan bolca led ışık ve iç mekandaki merkezi ekran dışında geleneksel F-150'lerden pek bir farkı yok.



6- Bitcoin Yatırım Tezimde Değişiklik Var mı?


Bir kaç haftada %50 değer kaybeden bir finansal varlığa bakıp "yatırım tezimi değiştirmiyorum" demek hiç de kolay değil.


Ama hayır, değiştirmiyorum.


Bir yandan manipulatörlerin, bir yandan da kurulu sistemin oyuncularının yaydığı sahte, korkutan ve belirsizlik yaratan haberler (FUD) ile Bitcoin'in fiyatı sert gerilemiş olabilir. Ama bu onun temel vaatlerini, tıkır tıkır çalışan algoritmasını ve her gün büyüyen networkünü etkileyen bir şey değil.







620 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page