top of page

Hatırlayın Gençler!

Güncelleme tarihi: 5 Kas 2021

Bugün Türk tarihinin en önemli günlerinden birisi olan, milli mücadelenin temellerinin atılmaya başlandığı gün. Umut günü, mücadele günü bugün. Ve Atatürk’ün gençlere armağan ettiği gün.

Bütün ümidim gençliktedir. M. Kemal Atatürk

Ben de hem günün anısına hem de bazı şeyleri hatırlatmak için bugünün yazısını sizler için hazırladım gençler.

Ne Kadar Güçlü Olduğunuz Hatırlayın

Aranızda ümitsizliğe sürüklenmiş, geleceğe dair inancını kaybetmiş olanları görüyorum. Yapmayın.

Geleceği inşa edecek olanlar sizlersiniz. Geleceği sizin istekleriniz, sizin davranışlarınız, sizin bugün aldığınız kararlar belirleyecek. Her yeni gün, geleceğinizi şekillendirmek için yeni bir fırsat.

Korkmayın gelecekten. Her biriniz içinizde müthiş potansiyeller barındırıyorsunuz. Güçlü yönlerinizin farkında olun ve bunları uygulayabileceğiniz roller edinin kendinize. 

Sizler, yeni Türkiye’nin geç evlatları, yorulsanız da beni izleyeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. M. Kemal Atatürk

Sürekli Öğrenmeniz Gerektiğini Hatırlayın

Yeni dünya, sürekli öğrenmeyi mecbur kılan bir dünya. Geleceğin dünyasında söz sahibi olmak istiyorsanız, değişime ve gelişime kapatmayın kendinizi, becerilerinizi güncel tutun.

Herkesin her şeyi en iyi kendisinin bildiğini zannettiği bir çağdayız. İnançlarınızın ve görüşlerinizin yanlış olabileceğine dair alçakgönüllü bir farkındalığa sahip olmaya çalışın.

Sürekli olarak sorgulayın, körü körüne inanmaktansa doğru olanı arayın. Bilmediğini bilmenin bilgeliğiyle davranıp, ona göre sorgulayıp öğrenen karakteriniz, sizi geleceğe taşıyacak en önemli değerlerinizden birisi olacaktır. 

Gençler! Cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. M. Kemal Atatürk

Geliştirmeniz Gereken Yetkinlikleri Hatırlayın

Eleştirel ve analitik düşünme, empati, iletişim, işbirliği ve yaratıcılık becerilerimizi geliştirmelisiniz. Bu beceriler sizi hem belirsizlikler karşısında güçlü tutacak hem de size başarı getirecek yetkinlikler.

Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum. M. Kemal Atatürk

En Önemlisi: Haddinizi Aşmayı Unutmayın!

Tarihte dünyayı daha iyi bir yere dönüştürmeye çıkan yaratıcı tüm girişimciler, yeni ekoller yaratan sanatçılar, büyük icatlar yapan bilim insanları ve toplumları olumlu yönde geliştiren siyasetçiler hep hadlerini aşanlar arasından çıkmışlar.

Bu kadar başarıya aç bir toplumda kimsenin size haddinizi bildirmesine izin vermeyin.

Birçoğunuz potansiyelinin altında, size verilene razı olarak yaşıyorsunuz. Hayır, razı olmayın ve kimsenin hayallerinizi kısıtlamasına izin vermeyin. Ve tabii bu söylediklerimi yaparken kendi hadlerinizi, yani sınırlarınızı da yükseltin. Kendinizi öyle bir geliştirin ki, dünyanın kendi alanınızdaki en iyisi olun.

Hangi alanda çalışırsanız çalışın, o alanın en dış sınırlarını zorlayan öncüler olun siz.

Sayın gençler, yaşam mücadeleden ibarettir. Bundan dolayı yaşamda yalnız iki şey vardır. Galip olmak, mağlup olmak. Size, Türk gençliğine terk edip bıraktığımız vicdani emanet, yalnız ve daima galip olmaktır ve eminim daima galip olacaksınız. M. Kemal Atatürk


13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page