top of page

Neden Günlerdir Paylaşım Yapmıyorum?

Güncelleme tarihi: 26 Ağu 2021

Nasıl yapayım, elim gitmiyor. en iyi koşullarda bile geri gelmesi 100 yıl sürecek muazzam bir bitki örtüsünü, binlerce canlıyı kaybettik, insanlarımız öldü, evleri yandı...

Ne yapacağım böyle bir ortamda, kişisel gelişimden filan mı bahsedeceğim?

Ve tüm bunlar olup biterken içimi darlayan siyasi açıklamalarla iyice bunalıyorum. Daha da kötüsü o açıklamalara destek olan onbinlerce sosyal medya paylaşımı.

Kimisi ücretli trollerin, kimisi de yanlış bilgilendirme ve haber sansürlemesiyle beynen öldürülmüş binlerce insanın saçmasapan yorumlarına ve düpedüz yalanlarına maruz kaldıkça deliriyorum.

Hayır ben THK tartışmalarına girecek değilim. THK uçakları pekala kurtarılabilir ve kullanılabilirdi. Bunu göremeyecek ahmaklara anlatacak yeni bir şeyim yok.

Ama THK meselesini bir kenara bıraksak bile, bu kadar büyük (ve güya iddialı) bir ülkenin kendisine ait 1 adet (YAZIYLA BİR) yangın uçağının bile olmamasını asla anlayamıyorum.

Ve bu çaresizliğin gelmiş geçmiş tüm sorumlulularının canlarının yarattıkları cehenneme benzer cehennemlere gitmesini diliyorum.

Helikopterlerin uçakların yerini alabileceğini savunan bilinçsizlik ve aymazlık seviyesinden nefret ediyorum. Uçakların yangınlara ilk çıktıkları anda hızla müdahalesinin işleri nasıl değiştireceğini anlatamadığımız insanlara neyi anlatabiliriz ki?

Bu kadar basit bir analitik düşünme şeklini vatandaşına kazandıramayan eğitim sisteminin gelmiş geçmiş tüm mimarları yarattıkları cehalet cehenneminin ateşine düşsünler istiyorum.

Bu yangınların arkasında terör örgütü olabilir mi, olabilir. Daha önce yaptılar, yine yapabilirler. Allah her türlü belalarını versin.

Ama bu kadar çok yangının arkasından tutuklanan kaç kişi var? Ben bilmiyorum, bilenler varsa paylaşsın. Eğer kimse yoksa bu neye işaret sizce?

Zaten yangınlar sadece Türkiye'de çıkmadı ki. Yunan adaları da cayır cayır yanıyor, İtalya da öyle.

Küresel ısınma gerçeğini Paris sözleşmesine imza atmayarak red eden devletimizin yöneticileri acaba ne düşünüyorlar bu konuda?

Ya da düşünüyorlar mı gerçekten?

Ve hayır güvenmiyorum.

Yanan ormanların bir kısmının imara açılmayacağına güvenmiyorum.

Daha önce defalarca örneklerini gördük biz bunun. İnanmayanlar yere batasıca Bodrum Titanik otelinin tarihini inceleyiversinler bana anayasayı filan hatırlatmadan önce.

İşin en kötüsü de ne biliyor musunuz?

Büyük ihtimalle hiçbir şey değişmeyecek.

Çünkü ülkenin Cumhurbaşkanı dün televizyonda suçu belediyelere yüklemeyi tercih etti. Ondan kaç uçağın satın alınacağını, yoğun teknoloji kullanımı ile ormanların bundan sonra nasıl denetleneceğini dinlemedik dün gece.

Yangınla mücadele de olağanüstü çaba gösteren tüm kurumlara ve kahraman bireylere mütteşekkirim. Sizler cansınız. Varolun, sağolun. Vatanseverler bitmez bu ülkede.

Ama ülkemin yöneticilerinden ve onlara körü körüne destek veren fanatik taraftarlarından asla razı değilim. Umarım bize yaşattıklarınızın bu dünyada ya da ahirette bedelini ödersiniz.

42 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page